Oudjes doen het nog goed in Dijkhuizenrun

Ruinerwold – De Dijkhuizenrun in Ruinerwold is vanavond alleen bij de jeugd gewonnen door atleten uit de eigen regio. De 5 kilometer mannen werd een prooi voor Melchior van der Pol uit Apeldoorn in 18.01 minuten. Bij de dames was Gerja Zielman uit Heino de snelste in een tijd van 18.50 minuten. Ze bleef de Meppelse 50-plusser Petra Hasper een minuutje voor

Petra was met haar 19.58 minuten wel de snelste in de categorie 40+. Melchior van der Pol bleek driekwart minuut sneller dan het duo Ronald van Lubek uit Zuidwolde en Leo Hassing uit IJhorst. Ze liepen respectievelijk 18.45 en 18.46 en beslisten pas op de finishlijn wie er met zilver en brons vandoor ging.  Toch was er voor hen ook goud en zilver, want ze kwamen uit in de categorie 40+. Bij de dames werd de Meppelse Tamara de Vries derde in 20.37.

De dubbele afstand, twee rondjes vanaf Dijkhuizen richting Blijdenstein en terug, leverde bij de mannen opmerkelijk prestaties op van twee masters veteranen). Jannes Dolfing uit Westerbork werd knap tweede (37.41 minuten) achter Gerben Tiekstra uit Dalen. De veel jongere Tiekstra deed er 35.34 minuten over. Derde werd een andere master: Reinder de Jong uit Assen in 38.11 minuten.

Tot het gaatje

Bij de dames moest Janien Lubben uit Emmen tot het gaatje gaan om de Nijeveense Janneke Molenhuis van zich af te houden. Janien kwam met een brede lach over de streep in 42.33 minuten, waar Molenhuis 22 seconden toe moest geven. Derde werd op respectabele achterstand Annet Nimeijer uit Vught in 45.47.

Snelle meiden

Bij de jeugd werd de 2 kilometer als snelste gelopen door Sharon Steenbergen uit Zuidwolde. Ze deed er 7.36 minuten over. Tweede meisje was Berber Zwart uit Ruinerwold in 7.53 en dat was precies even snel als de snelste jongen, Mika Keizer uit Ruinerwold. Derde meisje was Esmee Mulder uit Ruinerwold in een eveneens snelle 8.04. Bij de jongens werd Henk Lasse Emmink tweede in 8.27 en Perove Boxum derde in 8.32. Allen uit het eigen dorp. Op de 1 kilometer won Daan Hoogenberg uit Ruinerwold in 3.55, voor Yaniek Versfeld uit Meppel in 3.58 en Jitze de Boer in 4.01. Een spannende strijd dus. Bij de meisjes 1 kilometer won Nora Lynn Otten uit Hollandscheveld in 4.18. Tweede werd Lieke Snoeken uit Ruinen (4.30) en derde Saline Waninge uit Ruinerwold in 4.48.