Op Smaeck wint ZomerOndernemer

Regio - Voor ondernemers in de dop, Paula Veldman en Bart-Jan Winters, wordt hard werken beloond. In zes weken tijd zetten zij hun eigen bedrijf op: een leverancier van borrelboxen.

ZomerOndernemer vond deze zomer voor het eerst in deze regio plaats. Jongeren uit Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld streden om de felbegeerde ondernemerstitel. Paula en Bart-Jan - van oorsprong Meppelers - wonen nu in Groningen. Zij zagen een gat in de markt voor iedereen die houdt van lekker eten en gezellig delen.

Met 22 andere jongeren tussen de 15 en 25 jaar werkten zij deze zomer aan hun eigen bedrijf. ‘Via trainingen en workshops leerden we ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen en initiatief nemen. Daarnaast kwamen we in contact met andere ondernemers en konden we zo een mooi netwerk opbouwen.’

Prijs

Paula Veldman en Bart-Jan Winters winnen een jaar lidmaatschap van BC Meppel en een zakelijke bankrekening van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. In oktober vertegenwoordigt Op Smaeck deze regio tijdens de landelijke finale.

Annemiek Rijpkema uit Kuinre verdiende met haar bedrijf Rijpkema Agrikennis de ‘wildcard’. Annemiek wil met haar bedrijf meer goodwill creëren voor de agrariërs en zorgen voor een platform voor kennisdeling.