Filmhuis draait Lady Bird

Meppel - De film ‘‘Lady Bird” is 18 september om 20.00 uur te zien bij Filmhuis Meppel.

‘Wat wil ik later worden?’ is een vraag die velen bezig houdt. Zo ook Christine in de film Lady Bird van Greta Gerwig. Christine McPherson is een rebelse, niet makkelijke leerling die opgroeit in het California van het begin van deze eeuw. Lady Bird, zoals ze zelf graag genoemd wil worden, staat op het punt af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ver weg van huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

Zoektocht

Actrice Greta Gerwig schreef eerder een handjevol scenario’s en debuteerde tien jaar geleden als regisseur. Met Lady Bird toont ze pas echt haar ware kunnen als filmmaker. Centraal in dit coming-of-ageverhaal is de zoektocht van puber Lady Bird naar wat ze nu eigenlijk wil met haar leven en de wijze waarop ze zich tegen haar moeder afzet. Lady Bird is niet het drama met rigoureuze wendingen of ingrijpende gebeurtenissen. Juist dit gebrek aan theater, maar ook melodrama maken de innerlijke zoektocht van het meisje zo invoelbaar. Gerwig is niet van plan je met moraal om de oren te slaan. Lady Bird werd genomineerd voor vijf Oscars.

Voor het eerst is Bij Filmhuis Meppel een food en filmarrangement mogelijk. Voor meer informatie en kaarten: www.filmhuismeppel.com