Drentsch Peil XL doet vrijdag Meppel aan

Meppel - Drentsch Peil XL, het grootste showcasefestival voor Drentse muzikanten, strijkt van donderdag 13 tot en met zondag 16 september neer in vier Drentse steden. In Meppel vinden de optredens plaats op vrijdag 14 september bij de Muziekcoöperatie en Café Clouso, beide aan het Zuideinde.

De twee locaties van de Meppeler editie van Drentsch Peil werken samen in een schakelprogramma, dat loopt van 20.00 tot 01.00 uur. De Muziekcoöperatie neemt wederom haar intrek in het voormalige technieklokaal van Stad & Esch aan het Zuideinde, niet ver verwijderd van Café Clouso.

Line-up

Bij de Muziekcoöperatie spelen Daisy, Isa Zwart en Whatthefunk, met als afsluitende support-act de band Gramma. In Clouso staan Nadua Kramer, Mary Confurius, Rum & Skunk en Kidd Nebula op het programma, met als support-act The Tambles. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Drentsch Peil XL is er om speelkansen te creëren voor talentvolle Drentse acts, om ze podiumervaring op te laten doen en kennis te laten maken met een breed publiek. En om ze te laten leren: Drentsch Peil nodigt namelijk ieder jaar een aantal ‘support-acts’ uit, acts uit de rest van Nederland die net een stapje verder in hun carrière zijn dan de geselecteerde Drentse muzikanten.

Voor de meest in het oog springende muzikanten en/of bands liggen een coachingstraject en mooie vervolgoptredens binnen en buiten de provincie in het verschiet.

Het volledige programma voor Drentsch Peil XL staat op www.drentschpeilxl.nl