Boslaan gaat op de schop

Staphorst - De gemeente Staphorst is gestart met de werkzaamheden aan de Boslaan in Staphorst. Het oudste paadje van de gemeente dient weer een goede uitstraling te krijgen. Eerder velde de gemeente 28 Amerikaanse eiken. Die zouden voor overlast zorgen.

Vanaf de Gemeenteweg tot aan het Notarisbos komt een nieuwe en moderne inrichting. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de direct aanwonenden. Het werk bestaat uit het vervangen van de verharding, de verlichting en de beplanting. Staphorst wil hiermee de Boslaan weer het karakter geven van een laantje met een groene uitstraling, meer eenheid en kwaliteit.

De herinrichting wordt uitgevoerd door hoveniersbedrijf Dons. Dit pad vormt de historische verbinding tussen de oude notariswoning aan de Gemeenteweg en het achter de Berghorst gelegen Notarisbos. Het is waarschijnlijk een van de oudste paden van de gemeente. Naar verluidt kuierde de eerste burgemeester van Staphorst en tevens notaris, Frederik Allard Ebbinge Wubben (1791-1874), door dit laantje naar het Notarisbos dat vroeger veel groter was om te wandelen en na te denken over de zaken dus levens. De eerste burger woonde in het pand waar nu kapsalon Stadtmüller in gevestigd is