Burgemeester Roger de Groot vertegenwoordigt Drenthe in Den Haag

Zuidwolde - Burgemeester Roger de Groot vertegenwoordigt zaterdag 15 september tijdens de burgemeestersbattle de provincie Drenthe. Het Prinsjesfestival houdt deze burgemeesters battle tijdens PrinsjesBurger.

Het is de grote finale waarin twaalf burgemeesters uit twaalf provincies een les burgerschap mogen geven aan een theater vol studenten en scholieren. Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden vertegenwoordigt Drenthe.

De burgemeestersbattle

Thema van het Prinsjesfestival van dit jaar is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’. Onze democratie is van ons allemaal, dat staat ook centraal voor de pitches die de burgemeesters mogen houden in het Theater Diligentia tijdens de burgemeestersbattle.

Elke burgemeester is gevraagd voorbeelden te benoemen van betrokkenheid bij de democratie. Dit voorbeeld moet een kernboodschap bevatten over democratisch burgerschap en een eventueel aan te dragen politieke prioriteit. Burgemeester Roger de Groot zal het zo onder andere hebben over de speeddate tussen jongeren en kandidaat raadsleden in aanloop naar de verkiezingen

Studenten uit Drenthe

Op zaterdag 15 september gaan ook studenten en scholieren mee met Roger de Groot, om onze burgemeester aan te moedigen. Zij krijgen een geheel verzorgde dag in Den Haag en mogen mee praten over het thema. Daarnaast worden ze uitgenodigd om mee te denken over hoe we jongeren kunnen betrekken bij onze democratie.

Livestream

Via Youtube is de eerste landelijke burgemeesters battle ‘PrinsjesBurger’ live te volgen. Tussen 11.15 en 14.30 uur kan iedereen via deze link meekijken.