Racingteam uit Staphorst presteert optimaal in België

Staphorst/Zolder - Het Nieman Racingteam uit Staphorst heeft optimaal gepresteerd in het Belgische Zolder. Frank Nieman wist de race van het ONK Supercup 600-kampioenschap te winnen, na een wat mindere kwalificatie.

Hij had moeite om tijdens de kwalificaties in zijn ritme te komen. Dit kwam vanwege een blessure aan zijn schouder. Uiteindelijk wist Nieman een zesde plek af te dwingen.

Vanaf de tweede startrij stoof de coureur naar voren, met een tweede plaats als gevolg. Met de Belgische gastrijder Arne de Wintere trok hij een gat van twee seconden op de achtervolgers.

Rode vlag

Na vijf rondes moest er echter een herstart plaatsvinden, na een rode vlag. Dit na een valpartij van Jeroen Hilster, die overigens ongedeerd bleef. Nieman was niet goed weg, maar herstelde zich. Na enkele rondes nam hij de tweede positie over. Hij finishte met zeer snelle rondetijden.

Na combinatie van beide races kwam Nieman als winnaar uit de bus, omdat de Belgische gastrijder De Wintere geen aanspraak mocht maken op een prijs. Zo was de eerste overwinning in het ONK Supercup 600 een feit.

Schouderblessure

Nieman reageerde na afloop verheugd: ‘In de kwalificaties speelde mijn schouderblessure zeker een rol, maar zo zie je wat adrenaline met je doet in de wedstrijd. Ik ben heel trots op deze overwinning.’

Momenteel staat het Racingteam uit Staphorst derde in het kampioenschap met een voorsprong van twee punten op de nummer vier. Komende zaterdag worden de laatste twee races verreden in het kampioenschap van de ONK Supercup 600.