Jan ten Hoeve wint zijn eigen ‘Biercup’ in Wanneperveen

Wanneperveen - Bij zeilvereniging Belterwiede werd dit weekend gestreden om de traditionele Biercup. Meer dan zestig Olympiajol-zeilers uit binnen- en buitenland kwamen naar het Belterwijde. Zaterdag werden drie races gehouden en zondag één race.

De resultaten van deze vier ronden vormden de einduitslag van deze najaarsrace. ‘Zaterdag waren de omstandigheden prachtig. Er stond genoeg wind en de zon zorgde voor rode konen op de koppies’, zegt Jan Hagedoorn, namens ZV Belterwiede.

Jan ten Hoeve, vanaf het begin de initiator van dit zeilspektakel, bleek opnieuw erg sterk. Met als klassering 1-2-1 pakte hij zaterdag een voorsprong van zeven punten op de nummer twee: Maarten Versluis. Meervoudig Duits kampioen Roland Franzmann stond na de eerste wedstrijddag op een derde plaats.

Weinig wind

Aan het eind van de eerste wedstrijddag werd voor de sporters een feestelijke avond gehouden bij Strandpaviljoen Aan ’t Wiede. Zondag werd het tweede deel van de wedstrijd gezeild. In tegenstelling tot zaterdag stond er zondagochtend relatief weinig wind. Ten Hoeve werd niet ingehaald door Versluis en won dus de Biercup 2018. Roland Franzmann moest zijn derde plaats in het klassement uit handen geven aan Luuk Kuiper.