Creatieve poppenmaker exposeert schilderijen in trouwzaal

Meppel - De veelzijdige kunstenaar Steven Luca Groenen laat zich moeilijk in een hokje stoppen. Hoewel hij bekend is als poppenmaker en -speler, neemt hij als zodanig niet deel aan Puppet International.

Toch is zijn werk komende week uitgebreid vertegenwoordigd in Meppel. Er worden geschilderde portretten van zijn hand geëxposeerd in de trouwzaal van de Secretarie. Op dit moment loopt in dit kunsthuis de tentoonstelling Komaf nog steeds, maar deze wordt tijdens Puppet International aangevuld met nog meer portretten. De uit België afkomstige Groenen schilderde onder andere poppenspeler en theatermaker Feike Boschma.

Deze extra pop-up tentoonstelling is ter gelegenheid van de première van de documentaire over het leven van Groenen als poppenspeler, They call me Busker. Deze film van Herman Marynissen wordt 13 oktober voor het eerst vertoond om 21.30 uur in de Engelenbak van schouwburg Ogterop. De geschilderde portretten zijn slechts enkele dagen, tijdens Puppet International, van 10 tot en met 14 oktober in de Secretarie te zien. Kunsthuis Secretarie, aan de Hoofdstraat 22, is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdag vanaf 10.00 uur.

Puppet International

Puppet International is hét belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater van Nederland en Vlaanderen. Laat je van 10 tot en met 14 oktober verwonderen door de magie van beeldend theater op ruim 25 locaties door heel Meppel. Met meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen belooft Puppet International verrassing, vermaak en verdieping voor jong en oud. Het Luminarium van Architects of Air is open voor publiek van donderdag 11 oktober tot en met zondag 14 oktober.

Containervoorstellingen

Nieuw zijn ook de Containervoorstellingen op het sportveld achter Ogterop. Tien jonge makers, Nederlandse en Catalaanse talenten, voeren in tien stalen zeecontainers voor steeds een handjevol publiek nieuw werk op. Met een strippenkaart neem je in vijf of tien van deze minitheatertjes een kijkje.

Een jury van internationale programmeurs reikt op zondag 14 oktober om 16.30 uur in de foyer van Schouwburg Ogterop in aanwezigheid van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma de Juryprijs uit voor de mooiste voorstelling. De bezoekers kunnen een stem uitbrengen voor de Publieksprijs.