Feestelijke start veertiende editie Puppet International (+ foto’s)

Meppel - Puppet International is gisteren officieel geopend met twee wereldpremières. Gedeputeerde Cees Bijl van de Provincie Drenthe opende het internationale festival spectaculair. Na een spoedcursus marionettenspel blies hij de mascotte van deze editie leven in.

Aansluitend was de wereldpremière van het Catalaanse Zero en Conducta.

 

Productiehuis Valentijn speelde Dierendorpje, een jeugdvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Kim Lian van der Meij en Gitte Spee. Kim Lian was ook zelf bij de premiere aanwezig met haar familie. Het grotendeels jonge publiek (vanaf drie jaar) was enthousiast over de herkenbare situaties die de dieren in het dorpje meemaakten. ‘Ik vond het zo leuk, ik wil het dit weekend nog een keer zien’, zei een van de jonge bezoekers.

 

Op het veld achter Schouwburg Ogterop werd het grote opblaasbare bouwwerk van Architects of Air opgebouwd. Dit is vanaf vandaag geopend voor publiek.

Het internationale festival voor poppen- en objectentheater speelt zich van 10 tot en met 14 oktober af op meer dan 25 locaties in Meppel. Er spelen 45 internationale groepen die samen meer dan 250 voorstellingen neerzetten.