Kinderen genieten van zon en schoolkorfbal

Uffelte - Onder stralende omstandigheden is woensdag in Uffelte het traditionele Westerveldse Univé scholenkorfbalkampioenschap afgewerkt. Het was de 37e keer dat het toernooi werd gespeeld.

De organisatie van het toernooi was tot dit jaar in handen van de drie korfbalverenigingen in de gemeente Westerveld: KORU Uffelte, UDI Havelte en Moedig Voorwaarts Wapserveen. In Havelte wordt sinds dit seizoen wegens een gebrek aan belangstelling niet meer gekorfbald. Voor het eerst was de organisatie dus in handen van twee verenigingen. Wel hebben vertegenwoordigers van UDi de organisatie nog bijgestaan. Daarnaast waren er woensdag zo’n 25 vrijwilligers actief om het toernooi tot een succes te maken.

Aan het kampioenschap namen dit jaar twintig teams deel van acht Westerveldse basisscholen uit de gemeente Westerveld. Dat betekende dat er zo’n tweehonderd kinderen actief waren op het veld in Uffelte. In de categorie groep 3/4 namen acht teams deel. Zij werden verdeeld over twee poules en in beide poules ging één team er met de kampioensbeker vandoor. In poule 1 was de Ten Darperschoele uit Wapse de grote winnaar, de beker ging in poule 2 naar Oosterveldschool 2 uit Uffelte. In de categorie groep 5/6 waren er in totaal zes deelnemende teams, verdeeld over twee poules. In poule 1 won De Hoekstee uit Vledder en in poule 2 won de Ten Darperschoele. Er waren ook 6 teams in categorie groep 7/8, zij speelden in één grote poule. Deze poule was het meest spannend, omdat uiteindelijk twee teams evenveel punten hadden. Op basis van het doelsaldo werd De Vuursteen uit Wapserveen uiteindelijk de winnaar.

Naast de wedstrijden was er ook nog een aparte strafworpencompetitie. Alle teams namen 25 strafworpen en uiteindelijk werd er gekeken welk team de meeste punten kon maken. Bij groep 3/4 won uiteindelijk Oosterveldschool 1 uit Uffelte. Zij wisten 4 doelpunten te maken. Bij groep 5/6 won De Hoekstee uit Vledder met 8 doelpunten. Bij groep 7/8 won óók De Hoekstee met maar liefst 11 doelpunten.

Tijdens het toernooi werd er tevens nog een mooie actie aangekondigd. Alle kinderen die naar aanleiding van het schoolkorfbaltoernooi lid worden van één van beide korfbalverenigingen (KORU of MV), hoeven een half jaar geen contributie te betalen. Een mooi begin van een nieuwe korfbalcarrière.