Uitverkochte routes op tweede dag Puppet International

Meppel - De routes van Puppet International zijn gisteren van start gegaan. De Meppeler-Verhalen-Route, Popp-en-Route en Hapas-Route trokken een groot publiek. Het leidde tot uitverkochte zalen.

De Hapas-Route is nieuw dit jaar. Bezoekers verplaatsen zich van restaurant naar restaurant. Op elke locatie staat een hapje en een voorstelling klaar.

De Meppeler-Verhalen-Route vertelt over de geschiedenis van de oude gilden die Meppel vroeger rijk was en wordt gespeeld door jonge makers. De Popp-en-Route is al jaren de meest populaire route van het festival en was dan ook vrijwel meteen uitverkocht.

Andere hoogtepunten van deze tweede dag van het festival waren de netwerkmeeting, de containervoorstellingen en de avondvoorstelling Masters@Work. Tijdens de netwerkmeeting ontmoeten artiesten en buitenlandse programmeurs elkaar. Een belangrijk onderdeel van het festival, want veel artiesten komen door dit soort ontmoetingen weer op andere internationale festivals terecht met hun voorstellingen.

Ook de containervoorstellingen waren een succes en trokken veel bezoekers. Een van de avondvoorstellingen in Schouwburg Ogterop was Masters@Work, waarin vier meester poppenspelers het podium deelden: Tristan Vogt van Thalias Kompagnons, Neville Tranter van Stuffed Puppet, Jordi Bertran en Henk Boerwinkel.

Na de voorstellingen werd er uitgebreid nagepraat en genoten van muziek van Timo de Jong en Tim Kamphuis in de Muziekcoöperatie, waar ook op vrijdag en zaterdag de avond muzikaal wordt afgesloten.