GroenLinks en SP: meer inzet voor regenbooggemeente

Meppel - De fracties van GroenLinks en SP zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente Meppel tijdens de Coming Out Day van gisteren, 11 oktober.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een voorstel aan om meer aandacht te vragen voor inclusie en acceptatie. Coming Out Day is volgens de partijen het perfecte moment om daar uitgebreid bij stil te staan.

De twee partijen vinden dat er onvoldoende gehoor is gegeven aan de oproep van de raad. GroenLinks en SP verlangen van het college dat ze in de toekomst meer gaat doen met dit onderwerp. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het college.

‘Wij staan ervoor dat je mag liefhebben wie je wil, in de vorm waarin je dat wil’, zegt Xander Topma, fractievoorzitter SP Meppel. ‘Als gemeente moeten we dit actief uitdragen en ook communiceren naar de samenleving. Het onderwerp is te belangrijk om te laten liggen. Wij verwachten daarom van het college dat ze hier de komende jaren echt meer werk van gaat maken. Meer voorlichting en het uitdragen van een inclusieve samenleving is nodig zodat iedereen zich goed en thuis voelt in Meppel.’