Rechter buigt zich over crossterrein AMBC

Staphorst - De bestuursrechter in Zwolle buigt zich over de omgevingsvergunning die motorclub AMBC van de gemeente Staphorst kreeg om het crossterrein aan te passen om weer te kunnen crossen. Omwonenden maakten bezwaar tegen die vergunning.

Gisteren was een eerste sessie in Zwolle en over een week of zes komt de uitspraak. Buren maken al jaren bezwaar tegen geluid, stof en stank. Daarom wordt er op last van de gemeente al jaren niet meer gereden.

Eind 2015 ging het terrein op last van de gemeente op slot voor al te lawaaiige motoren. De AMBC neemt kostbare maatregelen om de overlast weg te nemen. Een wal wordt zeven meter hoog met daarop nog schermen. Daarop verleende Staphorst een vergunning. De baan voldoet zo aan de eisen.

De omwonenden vinden het geluidsniveau van 50 decibel te hoog, dat moet naar beneden. Ook vrezen ze voor stof en stank. Het liefst willen buren dat het crossterrein verdwijnt. Er zouden betere alternatieven zijn. Een onderzoek van de gemeente Staphorst wees een paar jaar geleden echter uit dat de huidige plek de minste slechte is.