Puppet International afgesloten met gedeelde juryprijs

Meppel - Puppet International is gisteren afgesloten met een prijsuitreiking. Een jury van vijf internationale programmeurs van collegafestivals koos twee makers voor een gedeelde juryprijs voor de containervoorstelling.

Deze ging naar Mirthe Dokter en Frederique van Domburg. Het publiek koos het Catalaanse Puppæ / Marionetes Nomades Company als winnaar van de publieksprijs. De prijzen werden uitgereikt door commissaris van de Koning in Drenthe Jette Klijnsma.

 

Tien jonge makers speelden tijdens het festival in tien zeecontainers, minitheatertjes.

Speld van Verdienste

Artistiek leider Elly Bakker ontving een Speld van Verdienste van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. ‘Puppet International is een festival geworden met internationale allure’, zegt het bestuur van de vereniging. Het gaf aan dat er de afgelopen acht jaar onder leiding van Bakker een aantal belangrijke ontwikkelingen heeft plaatsgevonden: ‘Het trekt inmiddels een publiek uit het hele land en jonge makers krijgen alle kans om zich verder te ontwikkelen.’

Puppet International kijkt terug op de beste editie tot nu toe. Het publiek was enthousiast en verrast. Het zomerse weer deed nog een extra schepje bovenop de goede sfeer. Meer dan eerdere edities was er een festivalsfeer.

Dit jaar waren er van 10 tot en met 14 oktober meer dan 250 voorstellingen van 45 internationale gezelschappen. Er waren onder andere avondprogramma’s, programmering in de openlucht en extra laagdrempelige programma-onderdelen zoals Architects of Air en de containervoorstellingen.