Calisthenicspark Meppel is een feit

Meppel - Jermaine Lubbers en Gregory Lans, docenten lichamelijke opvoeding op Stad & Esch, zijn anderhalf jaar bezig geweest om het calisthenicspark te realiseren. Het park is vorige week opgeleverd.

Met trots staan de twee LO docenten in ‘hun’ park. ‘Het is extra bijzonder om dit park naast de school te hebben, omdat we de eerste VO school in Nederland zijn die calisthenics een plek geven in het onderwijs tijdens het Talentprogramma Sport & Gezondheid.’

Certificaat

De beide LO docenten hebben onlangs een opleiding gevolgd bij COI (Calisthenics Opleidings Instituut) Nederland en zijn nu gecertificeerd trainer A.

Calisthenics is een verzamelnaam voor oefeningen die worden uitgevoerd met alleen het eigen lichaamsgewicht of minimale apparatuur. Het is een kruising tussen turnen en fitness met eigen lichaamsgewicht. Omdat iedereen op zijn eigen niveau de oefeningen kan doen is calisthenics uitermate geschikt voor jong, oud, man, vrouw, getraind of ongetraind.

Extra beweegmogelijkheden

Tijdens de LO lessen wordt er al gebruik gemaakt van het park. Net als in de pauzes en tussenuren. Door de realisatie van dit park wordt er een extra beweegmogelijkheid gecreëerd. Hierdoor draagt dit park bij aan de norm 30 minuten bewegen per dag. Dit sluit aan bij de doelstelling van de JOGG gemeente Meppel om jongeren meer aan het bewegen te krijgen.

Voor iedere Meppeler

Het park is er niet alleen voor leerlingen van Stad & Esch, maar voor iedereen van Meppel en omgeving. Het park is dag en nacht geopend en voor iedereen vrij toegankelijk.