'Geen direct gevaar voor de volksgezondheid' bij brand Talen

Meppel - Bij de brand die momenteel woedt op het terrein van Talen Recycling is op dit moment 'geen direct gevaar voor de volksgezondheid.' Dat valt te lezen in een verklaring van de gemeente. In de loop van de ochtend worden metingen uitgevoerd.

Direct omwonenden zijn opgevangen in de brandweerkazerne.

De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden. Op dit moment is nog niet te zeggen hoe lang de brand duurt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand,

In verband met de rookontwikkeling zijn een aantal wegen in de omgeving van de brand afgesloten. Onder andere de Steenwijkerstraatweg. Ook voor fietsers zijn paden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Verkeergebruikers worden gevraagd de aanwijzingen op te volgen.

De brand bij Talen Recycling is rond 01.00 uur ontstaan. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Dat betekent dat met groot materieel gewerkt wordt aan de brandbestrijding. Er zijn meerdere brandweerkorpsen aanwezig. Er zijn korpsen uit Meppel, Steenwijk, Havelte, Ruinerwold, De Wijk/Koekange, Hoogeveen en Assen ingezet.

De brand is ontstaan in een berg met hout. Naast de partij hout, is er ook brand ontstaan in een grote bult met autobanden.