Viva la Musica brengt herfstvakantie door in Tsjechië

Meppel - Jeugdkoor Viva la Musica gebruikte de herfstvakantie voor een kort, internationaal tournee. In de Tsjechische stad Most heeft het koor, samen met het jeugdkoor Korálek uit Most, 2 concerten gegeven. Ook was er een optreden in Mariënberg in Duitsland.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt was het concert, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Tsjechische Republiek, in de Stadsschouwburg van Most. Met vier andere koren uit Most en het nabijgelegen Teplice werd een gevarieerd repertoire opgevoerd. Het optreden werd door het publiek enthousiast ontvangen. Als klap op de vuurpijl zongen de koren samen het Tsjechische volkslied.

Bijzonder was ook een spontaan optreden van Viva La Musica op het oude stadsplein, middenin Praag. De zangkunsten van het koor werden gewaardeerd door de vele passanten en tot hun eigen grote verbazing kregen de koorleden zelfs meerdere malen een financiële beloning.

Locaties

In het Duitse Mariënberg werd een concert gegeven in de open lucht, op een bijzondere plek: bij een oude mijnschacht met een paardenmolen. De repetities voor het concert vonden eveneens plaats op een bijzondere locatie, namelijk in een middeleeuws kasteel in Litvinov. Natuurlijk was er veel ruimte om de onderlinge banden met de koren uit Most en Teplice te versterken.

Het laatste concert in Most zou door de afwezige dirigent Ceciel van der Zee worden geven, maar dat liep even anders. Gelukkig losten de leden van Viva La Musica dat prima op, door zelf de dirigeerstok ter hand te nemen.

Het koor kijkt terug op een succesvolle reis, vol mooie optredens. Het tournee werd door bijdragen van Stichting Waarborgfonds en Stichting Stedenband Meppel Most mogelijk gemaakt.