Persoonlijke aandacht en unieke items bij Irja Fashion

Meppel - Bij dameskledingzaak Irja Fashion aan de Woldstraat in Meppel vinden vrouwen uitsluitend unieke kledingstukken.

‘Ik stel zelf de collectie samen en koop deze alleen in kleine hoeveelheden in’, zegt Janine Zwiers, eigenaresse van Irja Fashion. ‘Er hangen dus altijd maar een paar exemplaren van elk kledingstuk in de winkel. Daarnaast komt er iedere week een nieuwe collectie binnen, dus er is altijd genoeg leuks te vinden. Mijn collecties zijn in de winkel te bewonderen, maar ik presenteer ze direct na binnenkomst ook op Facebook en Instagram. Mijn volgers zijn op deze wijze altijd als eerste geïnformeerd.’

Breed assortiment

Het assortiment is erg breed. Janine verkoopt in haar winkel allerlei soorten kleding voor vrouwen. Broeken, truien, blazers, rokjes en heel veel jurkjes, van casual tot chic. Dit najaar is er vooral veel okergeel, groen en ruitjesprint terug te vinden in de collectie. Deze bestaat uit voornamelijk Europese merken, zoals Saint Tropez, Soaked, Culture en Reiko uit Scandinavië en Helena Hart uit Nederland. Sinds kort zijn ook de jurkjes van Freebird Icons aan de collectie toegevoegd.

Janine heeft jarenlange ervaring in de verkoop van kleding en styling. Ze vindt het dan ook geweldig om klanten ‘net even iets extra’s’ te bieden. Wie dat wil, krijgt een complete make-over. Dat betekent een heel nieuwe outfit, afgemaakt met bijpassende accessoires.

Buitenplaats

Bijzonder is dat Irja Fashion een buitenplaats heeft. Klanten kunnen hier een kop koffie drinken en regelmatig worden er ‘vriendinnenavondjes’ gehouden. ‘Groepen zijn welkom hier een avondje te komen shoppen en de activiteit af te sluiten met een drankje. Dat is zo gezellig’, zegt Janine Zwiers. De eigenaresse merkt ook dat klanten die persoonlijke aandacht waarderen. ‘Klanten reageren eigenlijk altijd positief en komen op een later moment terug naar de winkel. Dan kan je als ondernemer alleen maar trots zijn. ’