CDA-Meppel wil weten wie rommel bij Talen gaat opruimen

Meppel - De CDA-fractie in de gemeenteraad van Meppel stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de grote brand die vorige week woedde bij Talen Recycling op het voormalige ROVA-terrein in Meppel.

Het CDA wil onder andere weten wie het terrein gaat opruimen nu Talen geen huurder meer is van het terrein en of het mogelijk is de vergunning van het bedrijf in te trekken.

De CDA-fractie heeft al eerder aandacht gevraagd voor de wijze waarop Talen Recycling afval heeft opgeslagen op het terrein. Het leek er op dat Talen alleen maar afval verzamelde en weinig of niets afvoerde. Dit leidde tot enorme bergen afval. Omwonenden hebben herhaaldelijk hun zorgen uitgesproken over gevaren voor de gezondheid en hun veiligheid.

Sandra Wolvekamp van het CDA wil ook van het college weten of de brand en de rookontwikkeling gevolgen hebben gehad voor de veiligheid en gezondheid van de omwonenden en of het college en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) voldoende hebben gedaan om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.