Permanente bewaking bij afvalterrein

Meppel - De gemeente heeft samen met eigenaar Lagros BV voor permanente bewaking gezorgd bij het afvalterrein aan de Hesselterlandweg. Dat is voortgekomen uit een overleg, die de partijen maandag hadden.

Er zijn onder andere camera’s geplaatst op het terrein waar donderdag een felle brand woedde. De bewaking is ingesteld om de brandveiligheid te waarborgen. De gemeente laat weten dat de verhuurder van het terrein, het terrein continu in de gaten houdt.

Talen Recycling huurde het voormalige ROVA-terrein, maar dat huurcontract verliep een uur voor de brand. Weer een paar uur eerder werden er containers voor het de ingang neergezet, zodat het onmogelijk was voor iemand om het terrein op te gaan.

Vergunning

Vrijdag sloot de gemeente Staphorst het terrein van Talen Recycling in Staphorst af met hekken. Dat gebeurde omdat het college van Staphorst aanwijzingen had dat er nog steeds recycle-activiteiten uitgevoerd worden door Talen Recycling, ondanks dat de vergunning daarvoor is ingetrokken.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de vergunning voor het terrein aan de Hesselterlandweg nog gewoon staat. ‘Daar kom je ook niet zo van af.’