Jubileumtoer The Fureys start in De Meenthe

Steenwijk - Deze week in Rabo Theater de Meenthe: Liften, Koninklijke Militaire Kapel, The Fureys, De Kast, Blokzijl Klassiek en Erik van Muiswinkel.

Drie dames komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. Het zijn volstrekt onbekenden van elkaar, maar in deze hachelijke situatie, blijken ze middels de sappige gossip, de herkenbare (soms gênante) situaties en overtreffend hilarische anekdotes veel overeenkomsten te hebben. Het zijn scherpe onderwerpen die worden besproken, gevolgd door rake confrontaties die met veel humor uitmonden in oprechte gesprekken: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. terwijl de dames wachten op hun ‘redding’ wordt uw lachgrens in deze muzikale komedie behoorlijk ‘gelift’. Deze voorstelling is te zien op woensdag 7 november, aanvang 20.00 uur.

Koninklijke Militaire Kapel

Het relatieconcert door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso gaat ook dit jaar weer plaatsvinden. Voor de 37ste keer geven zij een prachtig (zit)concert in de evenementenhal van ons theater. Het concert van de Militaire Kapel Johan Willem Friso is uitgegroeid tot een traditie en begrip in de wijde regio. Dit concert wordt aangeboden door Defensie en de gemeenten Steenwijkerland, Westerveld & de Koninklijke Landmacht. Dit concert is te zien op woensdag 7 november, aanvang 20.00 uur.

The Fureys

Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en meest geliefde folkgroep uit Ierland. Dit jaar bestaan ze 40 jaar en trekken nog steeds volle zalen. Ze komen ze van 8 t/m 25 november naar Nederland/ België voor 18 concerten en 8 november starten ze deze toer in De Meenthe. De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Deze voorstelling is te zien op donderdag 8 november, aanvang 20.00 uur.

De Kast

Ook dit seizoen gaat De Kast weer het theater in om het publiek te laten meegenieten van hun veelzijdige repertoire; een overzicht van meer dan 25 jaar De Kast, met natuurlijk nog altijd de charismatische Syb vd Ploeg op het front met zijn overtuigende performance, vól overgave en energie! Deze voorstelling is te zien op zaterdag 10 november, aanvang 20.00 uur.

Blokzijl Klassiek

Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen voor het Matangi Quartet. Het kwartet, opgericht in 1999, is uitgegroeid tot een gerenommeerd ensemble dat veel prijzen heeft gewonnen. Klarinettiste Céleste Zewald wordt geroemd om haar bijzondere klankvorming. Haar spel wordt ‘betoverend’ genoemd en haar debuut in de Carnegie Hall in New York was een groot succes. Deze voorstelling is te zien op zondag 11 november in de Grote Kerk in Blokzijl, aanvang 15.30 uur.

Erik van Muiswinkel

In De Oplossing probeert Erik van Muiswinkel de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt hem dat ook? Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, betadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen. Deze voorstelling is te zien op woensdag 14 november, aanvang 20.00 uur.

Binnenkort te zien in De Meenthe: The Bluebirds op 15 november. Best of Ireland & Alice Springs op 16 november. Jostiband op 17 november. Katinka Polderman op 17 november. Een middagje mannenkoren op 18 november. Brigitte Kaandorp op 23 november (uitverkocht). Bok & Najaarsbierentocht op 24 november. Johan Derksen op 24 november (uitverkocht). Paul de Leeuw op 27 november.

Meer informatie over onze voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514004.