Atleten Jeanine en Marianne knallen op EK

Staphorst - Spannende tijden voor Jeanine Bisschop en Marianne Vonder. De atleten uit Staphorst en Nieuwleusen doen vrijdag mee aan het WKSF Europees Kampioenschap in Porto, Portugal.

Ze gaan met kettlebells zwaaein. Kettlebellsport is een unieke combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en mentaal doorzettingsvermogen. Een wedstrijd bestaat uit tien minuten sprint en, afhankelijk van het onderdeel, spreekt het voornamelijk gripkracht, beenkracht en het cardiovasculaire systeem aan. Deze sport wordt ook wel het zusje of de conditionele variant van het Olympisch gewichtheffen genoemd.

Trainer Jan-Hein van de Wiel (zelf ook internationaal actief in de kettlebellsport) is reuze trots op deze twee toppers. Hij gaat niet meer naar het EK, maar volgt hun prestaties vanachter de computer. Jan-Hein is ‘ontzettend trots dat deze twee bij FitFabrique trainen en nog trotser dat ik ze mag coachen. Zet hem op dames! En de rest van het team natuurlijk ook. Geniet ervan. En super veel succes gewenst!’