Veelzijdig programma bij Ogterop

Meppel - De komende week in Schouwburg Ogterop: een prachtig stuk over Martin Luther King, topcast Peter Blok en Aus Greidanus, de veelzijdige Hadewych Minis (winnares Wie is de mol?), Drie (4+) en Thomas Acda.

The Mountaintop

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

‘The Mountaintop’ van de jonge Amerikaanse schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien en komt woensdag 7 november naar Ogterop.

Topcast

Grootvader van 75, zijn zoon van 50plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes.

Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Sinds de jaren negentig hebben schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes, ook in Ogterop, met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en ‘Winterbloemen’. Met een topcast van Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder. Donderdag 8 november in Ogterop.

Lebbis

Cabaretier Lebbis is terug van weggeweest en heeft een nieuw programma; ‘De Bovengrens’. Jarenlang heeft hij met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering gesprekken gehad. Gedachtenwisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. En vooral, schieten we ons doel voorbij? Is er een bovengrens? Vrijdag 9 november in Ogterop.

Hadewych Minis

Velen kennen Hadewych Minis als actrice of zangeres, als dirigent in het tv-programma ‘Maestro’ of als winnares van ‘Wie is de Mol?’. In ‘Minis Plus’ laat ze een extended version van zichzelf zien waarin al haar kanten en al haar kunnen samenkomen. Van cabaret tot flamenco, van moederschap tot midlifecrisis, ze deelt haar originele zoektocht en creativiteit in alle oprechtheid en gekheid. Kortom: een muzikale, swingende, herkenbare, grappige en ontroerende avond. Het is de eerste keer dat Hadewych het zingen, dansen en acteren zal combineren in een solovoorstelling. Een droom die uitkomt. Op zaterdag 10 november in Ogterop.

Drie

Op zondag 11 november in Ogterop, een voorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over ‘anders’ zijn. De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. Uit protest gaan de broertjes op reis naar oom Kees in Groningen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders.

Thomas Acda Solo

Reikhalzend kijken we uit naar de eerste solovoorstelling van Thomas Acda op woensdag 14 november in Ogterop. Het idee broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en de Munnik. Nu is hij terug op het podium van Ogterop, samen met gitarist David Middelhoff, met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Try out.

Kaarten: Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.schouwburgogterop.nl of bij de kassa van Ogterop.