Stad & Esch haalt geld op voor weeskinderen in Kenia

Meppel - Eerstejaars leerlingen van Stad & Esch lopen dinsdag 20 november een sponsorloop. Ze willen hiermee geld ophalen, om weeskinderen in Kenia te voorzien van goed onderwijs. De leerlingen zetten zich in voor Stichting Meppel Afrika Steun Hulp (SMASH), waar de school al jaren aan verbonden is.

Afgelopen woensdag hebben ze kennisgemaakt met het land waar de opbrengst van de sponsorloop naar toe gaat, Kenia. Docenten van de school gaven een opdracht om daartoe bij te dragen. Nu gaan de leerlingen op pad om sponsoren te vinden voor hun sponsorloop. Docent Hartger Meihuizen hoopt dat de leerlingen op een dag ook zelf in contact kunnen komen met de kinderen uit Kenia. ‘We kunnen veel van elkaar leren. Ik hoop dat we langdurige relaties kunnen opbouwen.’

Kind geadopteerd

De komende jaren richt de actie van Stad & Esch zich op drie weeshuizen en bijbehorende scholen in Kenia, waar de school connecties mee heeft. Meihuizen adopteerde vier jaar geleden een kind uit Kenia en kwam daar in contact met Ria Fennema. Zij runt samen met lokale mensen de drie weeshuizen. Meihuizen komt eens per jaar in Kenia om het onderwijs en de docenten te ondersteunen, om zo de weeskinderen een betere toekomst te bieden.

In Kenia zijn twee miljoen kinderen wees. Tot hun achttiende wonen ze in een weeshuis, maar daarna moeten ze op eigen benen kunnen staan. Goed onderwijs is daarvoor heel belangrijk. Met goed onderwijs krijgt een kind toegang tot verdere opleiding en uitzicht op een baan. Hier wil Stad & Esch aan bijdragen.