Talen heeft dwangsom van gemeente Meppel niet betaald

Meppel - De gemeente Meppel en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe hebben gisteren een invorderingsbeschikking van € 50.000 verstuurd naar afvalverwerker Talen.

Tijdens controles lag de opslag van het bedrijfsafval op het buitenterrein en buiten een overkapping. Deze afval moest beschermd worden tegen inregenen en wordt normaliter onder een overkapping geplaatst. Dit gebeurde niet, waarna een dwangsom van € 50.000 is opgelegd.

Talen kreeg tot 5 november de tijd om deze te betalen. ‘Nu dit niet is gebeurd wordt een invorderingsbeschikking opgesteld’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘De schuld kan dan vervolgens bij een deurwaarder worden uitgezet.’

In juli van dit jaar legde de gemeente bestuursdwang op. Op kosten van het bedrijf maakte de gemeente overtredingen ongedaan. Samen met de brandweer paste de gemeente bestuurlijke handhaving toe in verband met brandgevaar, niet ordelijk en scheiden van opslag, het zonder vergunning afbreken van afval en het onjuist opslaan van bedrijfsafval.