CTP Veldzicht houdt bijzondere kerstmarkt

Balkbrug - Eerst staat nog het Sinterklaasfeest voor de deur, maar ook de kerst is alweer aanstaande. Net als voorgaande jaren houdt het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in december weer haar jaarlijkse kerstmarkt. Deze is woensdagavond 12 december van 18.00 tot 21.00 uur.

Vanwege bouwactiviteiten binnen de hekken van de kliniek is de kerstmarkt niet op de gebruikelijke locatie. Plaats van handeling is ditmaal de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80.

Sfeer van vroegere landloperskolonie

Wie een reis terug in de tijd wil maken moet zeker een kijkje komen nemen op de kerstmarkt. Het evenement zal de sfeer hebben van de vroegere landloperskolonie in Balkbrug. Medewerkers van de kliniek en inwoners van het dorp zijn verkleed zijn als landlopers uit de tijd van het bedelaarsgesticht Ommerschans. Deze werd in 1820 gesticht als onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid van Johannes van den Bosch.

Net als andere jaren valt de kerstmarkt van CTP Veldzicht samen met die van buurtvereniging het Eikenbos aan de Boslaan. Bezoekers kunnen met een gratis stoomtreintje van het ene naar het andere evenement rijden. Op de kerstmarkt van Veldzicht staan kraampjes van onder andere het Thomashuis, Teun’s Hoeve, regionale kunstenaars, de vereniging Ommerschans en Veldzicht zelf. Er worden verschillende door patiënten en cliënten gemaakte (kerst)producten te koop aangeboden.

Historisch karakter

Voor jong en oud zijn er diverse activiteiten die passen bij het historische karakter van de kerstmarkt. Zoals Oud-hollandse spelletjes, een springkussen voor kinderen, broodjes bakken bij een kampvuur en een spannende speurtocht rond de Veldzichthoeve. Er is een levende kerststal, live muziek en een oliebollenkraam.

De toneelvereniging DITO uit Balkbrug zorgt voor een toepasselijke theatervoorstelling en een historische fotograaf is aanwezig om bezoekers van de kerstmarkt op de gevoelige plaat vast te leggen. De gemaakte foto’s kunnen aan het einde van de avond als souvenir mee naar huis worden genomen.