Presto Company viert jubileum: binnenkijken tijdens ‘open etalage’

Meppel - Het is niet één van de meest bekende bedrijven die Meppel telt. Toch bestaat Presto Company op Oevers E deze maand maar liefst twintig jaar.

Dit heugelijke feit wordt op zaterdag 24 november gevierd met een open huis, of in het geval van Presto, een ‘open etalage’. Want dat is waar Presto toonaangevend is in Nederland. In het prachtig vormgeven van etalages en het inrichten van winkels en bedrijven. Vele honderden ondernemingen werden de afgelopen twintig jaar door Kees Jansma en Anneke Neef en het achtkoppige team omgetoverd tot ware pareltjes.

Maar ook vinden bij Presto wekelijks creatieve workshops plaats via Workshop Company. Deelnemers worden uitgedaagd om de mooiste creaties te fabriceren. ‘Of je nu gaat voor een mood board, stippelwerk, keramiek schilderen of handlettering. Met collega’s, vriendinnen of anderen is het super leuk om samen lekker te knutselen en iets moois te maken op onze gave workshopzolder’, aldus Anneke Neef. ‘Tijdens het open huis is er een gratis en doorlopende workshop stipwerk in de showroom. En hebben we een leuke actie waarbij een mooie prijs van Workshop Company gewonnen kan worden.’

Demonstraties

Iedereen die wil weten wat er achter de muren van het pand op Oevers E gebeurt, kan een kijkje komen nemen. Gasten mogen zich verwonderen in het immense magazijn, waar duizenden decoratiematerialen zijn opgeslagen. Kinbderen kunnen geschminkt worden. Om lekker warm te blijven, wordt warme chocolademelk (en koffie) vanuit de foodtruck uitgedeeld. Binnen kunnen bezoekers in een leuke setting op de foto gezet worden. Natuurlijk mogen demonstraties over 3D-tekenen niet ontbreken. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers terecht aan de Archimedes 14.

Metamorfose

Dat Presto in Meppel relatief onbekend is, vindt Kees niet heel verwonderlijk. ‘Presto werkt landelijk. Onze klanten zitten in heel Nederland en Vlaams België. Wanneer wij de inrichting of etalage van een winkel of bedrijf verzorgen, wordt dat niet breed uitgemeten. Maar we doen eigenlijk nog veel meer. Wij beschikken over een zeer ruim aanbod decoratiemateriaal, zodat wij nagenoeg elk thema kunnen decoreren. Zo doet ons nevenbedrijf The Wedding Company de complete aankleding voor bruiloften in ieder gewenst thema. Op de open dag laten we impressies zien van ons werk.’