Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje in Nijeveen bestaat 20 jaar

Nijeveen - Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje in Nijeveen bestaat 20 jaar. Twee decennia geleden namen Petra Hasper en Rypke Postma de praktijk over van Mieke Martens-Beun. In de loop der jaren sloten Simone Visscher en Heleen Klunder zich aan. ’t Oevertje houdt woensdag 28 november vanwege het jubileum van 15.30 tot 18.00 uur open huis.

Oefenruimte

Na diverse recente verbouwingen is de praktijk sinds kort voorzien van een oefenruimte met loopband, roei- en fietsergometer. Met uiteenlopende specialismen staat het team van de fysiotherapiepraktijk aan Oevertje 21 dagelijks klaar om de bevolking van Nijeveen en omstreken met klachten van het houding- en bewegingsapparaat te begeleiden en in preventieve zin te coachen.

Er zijn onder meer speciale begeleidingsgroepen voor cliënten met diabetes, obesitas en COPD. Een wandelgroep heeft meegedaan aan de Nationale Diabetes Challenge.

Therapie

De praktijk biedt naast fysiotherapeutische zorg ook manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, manuele lymfedrainage, kinesiotaping, triggerpointbehandeling, bindweefselmassage, medisch fitness, oefeningen met de FlexChair voor trainingen bij lage rugklachten en trainingen voor ouderen. De therapeuten behandelen ook aan huis en in het verzorgingstehuis.

‘De praktijk staat niet stil, we blijven steeds vernieuwen en ontwikkelen. De medewerkers volgen jaarlijks vakinhoudelijke cursussen en BHV- en reanimatietrainingen,’ aldus fysiotherapeut Rypke Postma. ‘De patiënttevredenheidsscore over het afgelopen jaar was 8,9.’