Diever trekt portemonnee voor opening sportzaal

Diever - De organisatoren van het openingsfeestje voor de nieuwe sportzaal en ontmoetingsruimte in Diever kunnen gerust ademhalen. Om afscheid te nemen van het sterk verouderde Dingspilhuus en om te vieren dat Diever straks over een nieuwe multifunctionele ruimte beschikt, is er voldoende geld in kas. De ludieke veiling leverde zaterdag namelijk 6.700 euro op.

Stichting Hart voor Diever heeft de organisatie van het openingsfeestje op zich genomen. En om er voor te zorgen dat het ook echt een feest kan worden, werd er zaterdag een ‘ludieke’ veiling gehouden. Liefst 124 kavels kwamen er voorbij in Stad & Esch. Van een jaar lidmaatschap van Schilderskring Diever, een concert op locatie van muziekvereniging Advendo tot een huisconcert van popkoor Jicipop.

Alfred Schoemaker sprak vooraf de hoop uit dat de veiling meer dan 5.000 euro zou opbrengen. Zijn hoop werd werkelijkheid, want nadat het laatste kavel was afgeslagen bleef er 6.700 euro op de teller staan.

Vele inwoners van Diever waren zaterdagmiddag naar de scholengemeenschap gekomen om de vorderingen van nieuwe ontmoetingsruimte en sportzaal te bekijken. Er waren louter enthousiaste reacties te horen over de nieuwe sportzaal en ontmoetingsruimte. Diever beschikt straks over een enorme ruimte om verschillende activiteiten te organiseren. En de oude sportzaal in de school die begin 2019 omgebouwd gaat worden tot theaterzaal, kan dan worden gebruikt voor culturele activiteiten.

Meelopen met burgemeester

De bezoekers konden zaterdag voor de veiling ook de kavels bekijken en alvast noteren op welk nummer zij zouden willen bieden. Er kon geboden worden op ‘ludieke’ kavels waarbij natuurlijk het ‘dagje meelopen met burgemeester Rikus Jager van Westerveld’ de meest opvallende kavel was. Uiteindelijk was het ondernemer Cor Klok van Installatiebedrijf Klok die met 190 euro de hoogste bieder werd. Hij gaat dus een dag op pad met Jager.

De kavels werden geveild door de enthousiaste veilingmeester Hans Ike die in het begin hulp kreeg van Sinterklaas die eerder op de dag zijn intrede in het dorp had gedaan.

Het openingsfeest van dorpshuis/sportzaal is gepland op 12, 13 en 14 april. Op het programma staat onder meer een dorpsrevue, een gratis clinic van sportclubs, een barbecue, een open kerkdienst en veel muziek. De organisatie van het feest gaat nu rekenen of de veiling voldoende heeft opgeleverd om naast alle feestelijkheden rondom de opening, ook de bar in het nieuwe dorpshuis te betalen.