Muziekcoöperatie sluit 2018 af met Orgel Vreten

Meppel - Orgel Vreten speelt op vrijdag 14 december in het technieklokaal van Stad & Esch Zuideinde. Het is de afsluiter van het jaar voor de Muziekcoöperatie.

Eerder dit jaar presenteerde Orgel Vreten hun nieuwste album ‘De man en zijn machine’. Daarop worden de bekende vuige hammondorgels aangevuld met op het eerste gezicht onverwachte machines als vintage synthesizers en ritmecomputers. Intergalactische melodielijnen worden afgewisseld met aanstekelijke grooves. Speelse prikkelende thema’s met ‘spoken word’ en onverbiddelijk volume met melancholie. Het spelplezier en de ongekende live-energie waar Orgel Vreten zo bekend mee geworden is, spat van de plaat af.

De afgelopen jaren wist de formatie festivals als Lowlands, tv-shows als DWDD én het volledige clubcircuit voor zich te winnen door hun spectaculaire liveshow vol dansbare grooves en duels op het hammondorgel.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het uit Malmö afkomstige Agusa. Deze eigenzinnige Zweedse band brengt een nostalgische mix van progrock, psychedelica en folk.

Subsidie

Met Orgel Vreten en Agusa sluit de Muziekcoöperatie een succesvol jaar af. De organisatie werd geprofessionaliseerd, er kwam nieuwe subsidie beschikbaar, een modern ticketsysteem werd ingevoerd. Er waren uitverkochte concerten van artiesten als Tim Knol, Michelle David en Johan. Binnenkort wordt er meer bekendgemaakt over de plannen voor 2019.

Kaarten

Het concert begint om 20.30 uur. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op muziekcoöperatie.nl.