DOS'46 wederom na rust onderuit tegen topploeg

Nijeveen- DOS'46 heeft net als in de voorgaande duels tegen de topploegen een voorsprong verspeeld. Thuis nam het tegen Blauw Wit Amsterdam een grote voorsprong (16-8) voor rust, maar de bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en beperkten de schade bij rust.(17-14) Na de pauze namen de Amsterdammers het initiatief over en wonnen uiteindelijk met 27-30.

DOS'46 begon ijzersterk aan het duel en nam meteen een 3-0 voorsprong. Het bouwde deze marge langzaam uit naar een grotere voorsprong (11-4) en op 16-8 leek een vroege beslissing zelfs in de maak. Op dat moment stokte het scoren bij de Nijeveners en knabbelde Blauw Wit steeds meer van de voorsprong af tot 17-14 bij rust.

Na de pauze had Blauw Wit, een serieuze kandidaat voor de top 4, met drie treffers op rij direct het gat gedicht en stond het weer gelijk, 17-17. Vanaf dat moment hadden de bezoekers het initiatief en stonden steeds aan de goede kant van de score. Op 20-24 was het verschil gemaakt en kon DOS'46 geen aanspraak meer maken op de zege. Het kwam nog enkele malen tot op 2 punten, maar verder liet Blauw Wit het niet komen en won uiteindelijk met 27-30.