Sinterklaas start alvast met sloop Dingspilhuus

Diever - Sinterklaas had er ook al van vernomen. Het Dingspilhuus in Diever moet tegen de vlakte en daarom waren hij en zijn zwarte Pieten op de shovel gekomen. Samen met bijna negentig kinderen werd het een begin met de sloop gemaakt, maar beheerder Jan Vos werd daardoor erg geraakt. Pas in mei is het einde daar, het gebouw blijft dus nog even in elkaar.

De supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever / Wapse hield vrijdag haar laatste Sinterklaasfeest in het Dingspilhuus en had de afbraak van de multifunctionele accommodatie en de bijbehorende sportzaal gekozen als thema voor het Sinterklaasbezoek.

Shovel

De zwarte Pieten en Sinterklaas kwamen op een grote shovel naar het huidige hart van Diever gereden. En omdat de Sint al vele jaren met heel veel plezier feestgevierd heeft in het Dingspilhuus, had hij zich voorgenomen om beheerder Jan Vos alvast een handje te helpen met de sloop van het gebouw.

De Sint had twee speciale bouwpieten meegenomen die samen met de kinderen het Dingspilhuus konden opruimen. Er moest een begin gemaakt worden met de sloop, maar met opblaashamers kreeg men het muurtje niet omver. Net toen zwarte Piet de sloopkogel wilde losmaken, kwam een verbouwereerde Jan Vos de zaal binnen. De beheerder vertelde dat het Dingspilhuus pas in mei gesloten wordt en dat dan de sloop pas kan beginnen. Tot die tijd vinden er in het gebouw nog allerlei gymlessen, vergaderingen en andere bijeenkomsten plaats.

Plezier

Nadat er een einde was gekomen aan alle consternatie, werd er een fantastisch feest gevierd. De supportersvereniging Diever/Wapse kijkt terug op een geweldig evenement. De bijna negentig kinderen keerden samen met ouders en grootouders allemaal met een glimlach op het gezicht huiswaarts.