Volleyballers Meppel AZ staan geen enkele set af tegen Reflex 3

Meppel - De volleyballers van Van Dorsten/Meppel AZ hebben zaterdag de competitiewedstrijd tegen Reflex 3 uit Kampen met 4-0 gewonnen: 25-22, 25-22, 25-23 en 26-24.

Na de overwinning op Zwolle had de ploeg van coach Teun Smit vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Reflex 3, dat boven de Meppelers op de ranglijst stond. Het begin van de eerste set verliep echter in het voordeel van de mannen uit Kampen, die konden profiteren van wat foutjes aan Meppeler kant. Dit leidde tot een 0-5 voorsprong voor Reflex. Toch kwam Van Dorsten/Meppel AZ terug van deze achterstand door prima aanvallen van ‘diagonaal’ Hans Korthuis, waardoor de thuiploeg toch nog de setwinst pakte met 25-22.

Tweede set

In de tweede set begon Meppel AZ wat sterker. Spelverdeler Harmen-Auke Horst was daarbij ook heel belangrijk met zijn set-ups. Daardoor kon midspeler Herm Langendijk veel scoren. Ook midspeler Jouke Loff was, op zijn 45e verjaardag, wederom belangrijk met zijn scorend vermogen. De tweede set werd zo wederom door de Meppelers gepakt: 25-22.

Door een peptalk van coach Teun Smit begon Meppel AZ ook in de derde set sterk. De passes van libero Julian van der Vegt en van passer-lopers Matthijs Talen en Robert Dekker kwamen aan, waardoor de thuiploeg goed in de wedstrijd bleef. Maar de bezoekers uit Kampen gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen sterk terug. Desondanks bleven de mannen van ‘Van Dorsten’ gefocust en pakten ze ook de derde set, die uiteindelijk in 25-23 eindigde.

Eindsprint

De overwinning was dus al binnen, maar de ploeg van Teun Smit wilde méér. In de vierde set kwam ze snel op een 2-0 voorsprong. Maar na wat foutjes achterin bij de Meppelers kwam Reflex sterk terug en pakte het een 2-5 voorsprong.

Gedurende de slotset was MAZ niet bij machte om tot veel kansen te komen, maar dankzij de vele aanmoedigingen van het publiek en van de wisselspelers Tarik Silic, Lennard Flierman en Wietze Engwerda gaf de ploeg de strijd op en kwam ze sterk terug. Ondanks een achterstand van 21-23 wist Meppel AZ dankzij een eindspurt toch nog de laatste set te pakken: 26-24.

Door deze zege blijft ‘Van Dorsten H1’ meedoen in de strijd om het kampioenschap in de promotieklasse D. Komend weekeinde speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen de andere herenploeg van Reflex, ‘Heren 2’.