Samen Een delft het onderspit

Nijeveen/Giethoorn - De korfballers van Samen Een uit Giethoorn hebben een nipte nederlaag geleden tegen De Pein 3 uit Opeinde: 9-10.

Samen Een dolf het onderspit in een krachtmeting waarin de doelpunten voor een zaalwedstrijd duur waren. De Gietersen moesten vanaf het begin opboksen tegen achterstanden.

Samen Een keek binnen twee minuten tegen een achterstand van 0-2 aan. De eerste aanval met Jitse Dijkstra, Mark Gorte, Kim Smit en Lucienne Woltman ging met lege handen naar de verdediging. De tweede aanval met Jan Scholtens, Erwin Gorte, Barbera Dijkstra en Ali Henkel scoorde na twaalf minuten het eerste Gieterse doelpunt (1-2). Via 1-3 eindigde de eerste helft in 2-4.

In de tweede helft zette Samen Een, dat Rita van der Linde in het veld kreeg voor Lucienne Woltman, zijn aanvallen beter op maar het slaagde er aanvankelijk maar niet in om te scoren. Na 2-6 lukte dat beter, maar de achterstand kon net niet worden goedgemaakt. Er werd een 9-10 nederlaag geleden in de sporthal in Nijeveen.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jan Scholtens (driemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Kim Smit (strafworpen Mark Gorte en Jitse Dijkstra), Mark Gorte en Erwin Gorte.