Isala en Scania gaan samenwerken

Regio - Twee van de grootste werkgevers in regio Zwolle, Scania en Isala, gaan samenwerken. De organisaties benutten elkaars expertise om continu te kunnen verbeteren.

Isala deelt haar kennis op het gebied van het bevorderen van de gezondheid van medewerkers met Scania; Scania deelt haar deskundigheid met Isala op het gebied van de Lean managementfilosofie- en aanpak.

Isala is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een bovenregionale functie, waar patiënten terecht kunnen voor algemene ziekenhuiszorg en hoog complexe zorg. Scania hecht grote waarde aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. De organisatie heeft een intern Health Center dat diverse activiteiten aanbiedt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren biedt Isala onder andere beweeg-/preventieprogramma’s aan en gaat het scholing geven aan de gezondheidsprofessionals bij Scania.

De Zweedse truckfabrikant Scania werkt al jarenlang volgens de Lean-managementfilosofie en –aanpak. Scania draagt haar expertise op dit gebied graag over aan Isala, die ook werkt volgens het Lean-principe. Isala wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal. Scania-medewerkers worden onder andere als docent ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Isala Lean-trainers gaan meelopen bij Scania.

De samenwerking gaat in 2019 van start.