Doldersum is in het bezit van een AED

Doldersum - Het dorp Doldersum beschikt sinds donderdag over een Automated External Defibrillator (AED) in een waterdichte buitenkast.

Bij een inventarisatie door het Ondernemersfonds Westerveld van de verspreiding van AED's in de gemeente, bleek de afstand tot de eerste openbare AED in Doldersum vrij groot te zijn. Het Ondernemersfonds heeft toen direct een bijdrage toegezegd voor de aanschaf van een AED in een waterdichte buitenkast in het dorp, zodat de inwoners maar ook  de vele toeristen en passanten in geval van een hartstilstand adequaat geholpen kunnen worden.

Een reanimatie die binnen 6 minuten (liefst binnen 2 minuten) start kan levens redden. Als men naast het zo snel mogelijk starten van een reanimatie gebruik kan maken van een AED verhoogt men het slagingspercentage aanzienlijk.

Uiteraard is de AED geregistreerd bij Hartslagnu.nl zodat een geregistreerde burgerhulpverlener de dichtsbijzijnde AED kan vinden. Bij een noodsituatie krijgt de burgerhulpverlener een sms-bericht met de plaats waar het slachtoffer en/of de AED zich bevindt.