Cast van Kerst met de Zandtovenaar compleet

Meppel - De artiesten Yosina Roemajauw, Kaj van der Voort, Renee de Gruijl en Max & Anne schitteren op donderdagavond 13 december op het Kerkplein in Meppel tijdens het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar. Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen.

KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistum vertelt dit jaar het kerstverhaal. ‘Het kerstverhaal is natuurlijk eeuwenoud, maar het wordt toch weer op een andere manier verteld’, zegt Van Kruistum. ‘En de Zandtovenaar maakt prachtige tekeningen die je helemaal meenemen in het verhaal.’

Cast

De artiesten die deze editie meedoen zijn Yosina Roemajauw (winnaar The Voice Kids), zanger Kaj van der Voort, Renee de Gruijl (Spangas en kandidaat The Voice of Holland) en Max & Anne (Junior Songfestival). De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die perfect passen in het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel.

Ze worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en de harpiste Claire Schuurmans, in 2017 winnares bij het regionale Prinses Christina Concours in Rotterdam. Ook Stefania (The Voice Kids, Junior Songfestival) zit in deze editie van Kerst met de Zandtovenaar met een eigentijdse versie van ‘Midden in de winternacht’.

Kerkplein

KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor het Kerkplein van Meppel als opnamelocatie, op 13 december van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar en www.kerstmetdezandtovenaar.nl.

‘Wij zijn verheugd om dit jaar decor te mogen zijn voor Kerst met de Zandtovenaar’, vindt burgemeester Richard Korteland. ‘Met dit geweldige familie-evenement halen we de warme verbindende sfeer rondom kerst naar Meppel. Wij heten onze inwoners en bezoekers aan dit prachtige event dan ook van harte welkom! In Meppel zijn we gastvrij en delen wij samen momenten van geluk. Wij kijken uit naar 13 december!’

Uitgezonden

Het programma wordt uitgezonden door KRO-NCRV op zaterdag 22 december om 19.25 uur op NPO 3 en vervolgens zondag 23 december om 16.45 uur op NPO Zapp, Eerste Kerstdag 25 december om 12.15 uur op NPO 1 en Tweede Kerstdag om 14.35 uur op NPO Zapp.

Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp, de gemeente Meppel en de provincie Drenthe. Het programma wordt geproduceerd door The Media Brothers.