Rode Kruis overhandigt cheque aan hospice Dalfsen

Dalfsen / Nieuwleusen - Penningmeester Derk Hogenkamp uit Dalfsen en bestuurslid Dirk Jan van Veelen uit Nieuwleusen overhandigden namens het Rode Kruis in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen een cheque ter waarde van 500 euro aan Hospice ’t Huis de Pastorie in Dalfsen.

De cheque werd in ontvangst genomen door 3 vertegenwoordigers van de vrijwilligers en 2 bestuursleden van de vrienden van het hospice.

Activiteiten

Het geldbedrag is bijeengebracht door de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij de activiteiten van het Rode Kruis. Zoals de uitjes en bijeenkomsten vanuit Welfare, collectes en de verkoop van onder meer tulpen. Of zoals Derk Hogenkamp terecht memoreerde: ‘De financiële bijdrage is van vrijwilligers voor vrijwilligers’. Tevens is vanuit de opbrengst van de collectes ook een donatie gedaan aan de voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen.

Anekdotes

Tijdens het ontvangst met koffie werd enthousiast verteld over het ontstaan van Hospice ’t Huis de Pastorie en werd het reilen en zeilen uitgelegd. Hierbij kwamen ook mooie verhalen en anekdotes uit het hospice voorbij. Daarna werd er nog een rondleiding door het gebouw gegeven. De aanwezigen kregen zo een kijkje achter de schermen en konden vragen stellen. Deze werden door de vrijwilligers van het hospice beantwoord.