Kleuters gaan aan de slag bij Scala

Meppel – Kleuters kunnen direct na de kerstvakantie bij Scala Centrum voor de Kunsten in De Plataan aan de slag met beeldende kunst en muziek. Plezier staat voorop in twee ontdekkingsreizen van 6 lessen. Het Kleuteratelier wordt gegeven door vakdocent Marjelle Barneveld en Kleutermuziek door vakdocent Claudia Conijn. Aanmelden voor de cursussen kan tot 21 december.

Het Kleuteratelier

Of kinderen nu verven, klei kneden, of een oude krant aan stukken scheuren: ze beleven veel plezier aan voelen, beleven en experimenteren. In het Kleuteratelier gaan ze allerlei materialen en technieken gebruiken, dingen uitproberen en kijken hoe je hier een mooi kunstwerk van kunt maken. Hoe voelt het om met grote kwasten te werken? Wat gebeurt er als verschillende kleuren verf door elkaar gaan? Plezier in hun eigen ‘scheppend vermogen’ staat centraal. Het Kleuteratelier start op 9 januari en vindt wekelijks plaats op de woensdag van 16.00 tot 17.30 uur.

Kleutermuziek

In de kleutermuzieklessen ontdekken kinderen de basiselementen van muziek. De hoge- en lage noten en harde of zachte klanken leren ze door op allerlei muziekinstrumenten te spelen, te zingen en veel te bewegen op muziek. De laatste 5 minuten van de les kunnen ouders komen kijken en laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd. Kleutermuziek begint op 11 januari en vindt wekelijks plaats op de vrijdag van 13.30 tot 14.15 uur.

Voor meer informatie en aanmelden: www.ontdekscala.nl of 0522-258855.