Onrust onder Meppeler caravaneigenaren: beheerder van stalling neemt de benen

Meppel - Onder ongeveer 150 eigenaren van auto's, boten en caravans is gisteravond onrust ontstaan. Sommige eigenaren die hun object hadden gestald in hallen aan de Paradijsweg 7 in Meppel, haalden deze zelfs hals over kop weg.

Maarten van Meerwijk is de eigenaar van de hallen. Hij had deze verhuurd aan Piet Haverhoek, die Stalling Paradijsweg Meppel zou gaan beheren. Haverhoek, die de hallen zou huren heeft echter niet gereageerd op herhaalde verzoeken om het huurcontract te tekenen en om huur over te maken. 

Eigenaar Van Meerwijk zit nu met een stalling vol boten en caravans, waarvan hij niet weet wie de eigenaren zijn. Om deze niet in problemen te brengen wil Van Meerwijk de stalling zo spoedig mogelijk in eigen beheer nemen. Berichten dat Piet Haverhoek de stalling heeft overgedragen aan Van Meerwijk zijn onjuist.

De Facebook-pagina van Camper & Caravan Stalling Meppel is niet meer beschikbaar. Het voorheen op die pagina vermelde telefoonnummer is doorgeschakeld naar een voicemail service.

Inmiddels is het bericht over de problemen bij Stalling Paradijsweg op Facebook honderden malen gedeeld. Mensen worden in het bericht opgeroepen het mobiele nummer van Van Meerwijk te bellen. 

De eigenaar van de hallen neemt de telefoon echter niet (meer) op. Hij stuurt wel een SMS-bericht naar de bellers, waarin wordt opgeroepen om een e-mail te sturen naar: mvm@vme-holding.com

De letterlijke tekst van het bericht luidt: "Beste staller, we zijn inderdaad al door veel personenen gebeld en dat is ook goed want we hebben de info van eigenaren nodig. Stuur ons svp een e-mail met al uw gegevens: naam/adres/mob.telnr/voertuigtype en kenteken/welk bedrag betaald voor welke stalperiode/ enz.Wij zullen stalling continueren zodra een contract met ons is getekend. We vragen € 50,- betaling voor dit seizoen ivm verzekeringen enz.

De eigenaar van de hallen, Van Meerwijk zegt tegenover de collega's van RTV Drenthe dat de huurder van iedereen geld heeft gekregen voor de stalling. "Hij is er met een bedrag van zo'n 40.000 euro vandoor. Er zijn ook mensen die een aanbetaling hebben gedaan, nog voordat hun voertuig een plek heeft gekregen in de stalling."

Volgens reacties op Facebook is alles in de loods verplaatst en is deze prop vol gezet. 'De wagens staan letterlijk tegen elkaar aan', schrijft iemand. Een andere gedupeerde zegt te zijn benaderd door de politie vanwege schade aan haar eigendom. 

Inmiddels is er door een aantal gedupeerden een WhatsApp-groep opgericht. Gedupeerden kunnen zich via deze link bij de groep aansluiten

(Van Meerwijk was telefonisch niet beschikbaar voor commentaar. Meer informatie volgt later.)