Provincie gaat geen onderzoek doen naar windmolens De Lommert

Staphorst - Er komt geen onderzoek van de provincie Overijssel naar de procedure rondom de komst van drie windmolens in gebied De Lommert in Staphorst.

De SP had hierom gevraagd. Volgens deze partij hadden de omwonenden geen inspraak en was dit wel een van de voorwaarden om molens te plaatsen.

Een meerderheid in Provinciale Staten vindt het een gemeentelijke kwestie en ziet onvoldoende aanleiding om vanaf het provinciehuis in te grijpen. De SP, de PvdA, PvdD en 50PLUS en PVV hadden bezwaren. Dat is geen meerderheid.

Geen inspraak

Bewoners van De Lommert vinden dat ze geen inspraak hebben gehad. Ze hoorden pas dat er molens kwamen, toen de Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst van B en W van Staphorst toestemming kregen de molens te bouwen in De Lommert. De Coöperatie die een honderd procent coöperatief plan heeft won de ‘wedstrijd’ die de gemeente uitschreef: maak een plan wat coöperatief is, waarin maximale participatie is en zo min mogelijk overlast. WDS won met een plan in De Lommert.

Overijssels gedeputeerde Annemieke Traag is het niet eens met de kritiek. Volgens haar handelde Staphorst juist heel zorgvuldig en is er wel inspraak geweest. Ook profiteren veel inwoners van Staphorst mee bij de opbrengsten van de windturbines en dat is heel bijzonder.

Bewoners van De Lommert zijn teleurgesteld.