DOS'46 blijft in onderste regionen na 5e nederlaag op rij

Koog aan de Zaan- DOS'46 heeft ook bij KZ verloren en blijft in de onderste regionen van de Korfballeague. De Nijeveners verloren al voor de 5e maal op rij, maar in tegenstelling tot de vorige nederlagen stond DOS'46 geen enkele keer op voorsprong. KZ had voortdurend het initiatief in de score en boekte uiteindelijk een verdiende 25-22 overwinning na een 13-12 ruststand.

DOS'46 en KZ hielden elkaar in de eerste minuten aardig in evenwicht en tot 2-2 ging het gelijk op. Met 4 scores op rij plaatste KZ een tussensprint en liep uit naar een 6-2 voorsprong. DOS'46 liet het niet verder komen en bleef steeds op een achterstand van twee of drie goals staan. Vlak voor rust was het Nienke Hintzbergen die van afstand het verschil zelfs terugbracht tot 13-12.

Na de pauze was de eerste score voor de thuisploeg, maar met twee treffers op rij kwam DOS'46 naast KZ, 14-14. Even leek DOS'46 het duel naar zich toe te kunnen trekken, maar net op dat moment liep KZ weer weg door drie treffers op rij, 17-14. Ook dit gaatje wisten de Nijeveners te dichten en op 18-18 was het weer in evenwicht. Ook nu wist KZ weer de voorsprong te pakken en nu was die voorsprong beslissend. Een benutte strafworp zorgde voor 24-21 en dat was 2 minuten voor tijd de knock-out voor DOS'46. Uiteindelijk werd het 25-22 voor KZ dat daarmee op het vinkentouw blijft voor een plek in het linker rijtje. DOS'46 zal de komende weken moeten winnen om uit de gevarenzone te komen.