Yorick van Norden speelt 23 februari bij De Muziekcoöperatie

Meppel - Singer-songwriter Yorick van Norden geeft zaterdag 23 februari een optreden bij De Muziekcoöperatie in Meppel.

De Haarlemmer speelde de laatste jaren meerdere malen in Meppel; zo opende hij twee jaar geleden de derde editie van Midgetgolf Madness.

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als Van Nordens tweede album The Jester. Zo repte OOR over 'de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk'. De plaat dingt mee naar een Edison in de categorie 'alternative'.

Supportact voor Neil Young

The Jester is het tweede album van Yorick van Norden. ‘Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Hij heette ook Yorick. En het is de eerste keer dat mijn naam opduikt in de geschiedenisboeken', vertelt de zanger. 'Hij speelde liedjes, vertelde verhalen, bracht muziek aan het hof van prins Hamlet.’ De dagelijkse bezigheden van Yorick van Norden verschillen dus maar weinig van die van zijn naamgever. De songs staan bol van op sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Een geslaagde clubtour met als één de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, evenals een verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single Stranglehold. Tevens wist hij tijd te vinden om toe te treden tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop) en met Anne Soldaat (Daryll-Ann) een rondje Nederland te doen met Unsung Heroes. In deze muziekvoorstelling bracht het tweetal een ode aan vergeten pophelden, gecombineerd met eigen werk.

De kaartverkoop voor het optreden van Yorick van Norden is begonnen. Tickets zijn te koop via www.muziekcooperatie.nl