‘Kerstzaalvoetbal’ barst los

Ruinen - De decembermaand is gewoontegetrouw een periode van tradities, zoals sinterklaas, het kerstfeest en vuurwerk. In deze regio is het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Ruinen echter ook zo’n traditie. Voor de 39e keer, vanaf komende zaterdag, barst dit meerdaagse evenement in sporthal De Marse los.

Met maar liefst 138 teams zijn de speeldagen goedgevuld. Van de jongste jeugd tot de senioren (zowel heren als dames): alle leeftijdscategorieën worden in Ruinen vertegenwoordigd. De categorie JO19 opent het bal komende zaterdag, waarna bijna dagelijks zaalvoetbalwedstrijden worden afgewerkt in De Marse. Op vrijdag 4 januari is de grote finaleavond gepland: de mannelijke seniorenteams, die zich via de poulefase hebben gekwalificeerd, maken dan onderling uit wie er met de taxi naar huis gaat.

Want die taxi: dat is een andere traditie in Ruinen. Kantine-uitbaters Gert en Roelie Boverhof bieden -naast wedstrijdballen - sinds jaar en dag een taxi aan voor de winnaars van het toernooi. De veiligheid op de weg wordt daarmee gestimuleerd, evenals de gezelligheid in de kantine. Want in combinatie met de gebruikelijke muzikale omlijsting is het voorhand al een gezellige finaleavond.

Einde taxi-traditie?

Voor het echtpaar Boverhof is het overigens het laatste jaar in de sporthal. Vanaf februari nemen Gert en Roelie namelijk restaurant ‘Het Wapen Van Rune’ op de brink onder hun hoede. Of er daarmee ook een eind komt aan de taxi-traditie, is een punt voor de editie van volgend jaar.

Ook ditmaal is Buitencentrum De Poort in Ruinen trouwens de hoofdsponsor van dit drukbezochte toernooi.

Het volledige speelschema is te vinden op de website van de voetbalvereniging Ruinen.