Interesse in appartement Kromme Elleboog? Reserveren kan

Meppel - Geïnteresseerden in een koopappartement voor de nieuwbouw aan de Kromme Elleboog kunnen tot en met 14 januari 2019 een appartement reserveren.

Projectontwikkelaar Van Wijnen Noord gaat 21 appartementen realiseren op de voormalige Boom-locatie. Het appartementencomplex komt centraal in Meppel te liggen. Bij het appartementengebouw komt een parkeergarage voor ruim 200 auto’s. Ook rondom het woongebouw is gelegenheid tot parkeren. De parkeerplaats op de Groenmarkt gaat plaats maken voor een stadsplein.

Wanneer alles volgens planning verloopt, start de verkoop van de 21 appartementen in februari of maart 2019. De start van de bouw zou in september 2019 moeten beginnen. De oplevering volgt dan in december 2020. Deze planning is nog slechts een indicatie en is mede afhankelijk van de verkoopsnelheid en het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Geen vijfde laag

De oppervlakte van de appartementen varieert van 67 tot circa 95 vierkante meter. Eén appartement wordt flink groter, die krijgt een oppervlakte van 150 vierkante meter. Deze is gevestigd op de bovenste verdieping.

 

Het appartementencomplex wordt vier verdiepingen hoog. Aan de zijde van de Kromme Elleboog komen op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping vier appartementen. Op de derde verdieping komen drie appartementen. Aan de Groenmarkt komt op de begane grond een commerciële plint. Daarboven komen zes appartementen, twee op elke verdieping.

Er was eerder sprake van een vijfde laag, maar de projectontwikkelaar heeft samen met bewoners van de Keizersgracht en Heerengracht een principe-akkoord gesloten om hier vanaf te zien. De bewoners dreigden met een gang naar de Raad van State. Daar had de projectontwikkelaar geen zin in. Die had liever een goede verstandhouding met de omgeving en ging het gesprek aan.

Enquête

De projectontwikkelaar startte eerder een campagne waarin Meppelers werd gevraagd om zelf aan te geven hoe de nieuwbouw er uit moet komen te zien. Daaruit kwam naar voren dat 70% een appartement wil kopen en 30% wil het huren. De voorkeur gaat daarbij uit naar appartementen met een woonoppervlakte van 100 tot 120 vierkante meter (30%). Kleinere appartementen met een woonoppervlakte van 80 en 100 m2 zijn door 28% van de respondenten gewenst.

Bijna iedereen die de enquête invulde (90%) wil twee of drie slaapkamers in het appartement en een balkon wordt het meeste gekozen als buitenruimte bij een appartement. In elk appartement zijn twee slaapkamers getekend.

Reservering

Een reservering houdt in dat je een voorkeurspositie hebt op het appartement naar jouw keuze. Het verplicht de geïnteresseerde tot niets. Het geeft de mogelijkheid het appartement te kopen, zodra de verkoop is gestart.

Als er maar één kandidaat een voorkeur heeft voor een appartement, wordt deze toegewezen. Wanneer er meerdere kandidaten zijn, gaat er geloot worden. Tevens wordt er een reservelijst opgesteld.

De verkoopprijs van de appartementen ligt tussen € 205.000 en de € 344.000, met uitzondering van het grootste appartement. Die kost € 554.500.

Sanering

Momenteel vinden er nog sloopwerkzaamheden plaats op de voormalige Boom-locatie. De grond is zwaar bevuild en daarom vindt er ook bodemsanering plaats. Daarnaast zijn archeologen er aan het graven. Er zijn resten gevonden van een smidse, die dateert uit ongeveer 1830.

Een reservering opgeven kan via woneninhethart.nl.