Ondernemen in Meppel: Judith Veldhuis-Lampe
Door Judith Veldhuis-Lampe

Vuurwerk

Martin woonde in een appartement. Bij hem beneden in de straat werd druk gewerkt. Daar zou een nieuwe rotonde komen, de stoep werd vernieuwd en er werd een bushokje gebouwd.

Martin sliep al maanden slecht. Hij had zorgen over zijn werk, de omgangsregeling die slecht verliep, zijn ex die hem het leven zuur maakte. Ja, Martin had een zware tijd. En dan, als hij eindelijk in slaap was gevallen, begonnen die bouwvakkers beneden weer met die herrie. Na drie slechte nachten knapte er iets bij Martin. Weer een slechte nacht, weer werd hij wakker van dat lawaai. Martin stoof uit bed, riep nog tegen zijn nieuwe vriendin Saar dat hij helemaal agressief werd van die herrie en weg was hij. Hij graaide nog wat mee, maar Saar kon niet zien wat precies.

Evert was aan het werk, beneden bij die rotonde. Hij had zijn radiootje lekker op vol volume staan, zodat hij ondanks al het werklawaai de muziek nog kon horen. Evert floot gezellig de deuntjes mee. Opeens hoorde hij een keiharde knal. Zo hard, dat zijn linkeroor enorm veel pijn deed. Er liep vocht uit. En in zijn rechteroor hoorde hij vooral een hoge piep.

Martin kwam de kamer weer binnen bij Saar, riep dat hij vuurwerk naar de bouwvakkers had gegooid en dat ze nu wel zouden snappen hoe vervelend al dat lawaai was. Hij ging weer slapen, zijn boosheid was hij mooi kwijt. Maar bij Evert ging het er wat minder ontspannen aan toe: hij moest direct naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat hij permanente gehoorbeschadiging had. Nog maar 70 procent hoorde hij rechts, en 30 procent links. De oorzaak? Door Martin gegooid vuurwerk. Rotjes ofzo, volkomen legaal vuurwerk, maar net te dicht bij het gezicht van Evert gegooid. Het gevolg, los van de schade bij Evert? Zware mishandeling, waarbij het vuurwerk gelijk werd gesteld aan een wapen, met maar liefst zes maanden gevangenisstraf voor Martin. Misschien toch goed om te weten zo vlak voor de jaarwisseling.

Vanaf 1 januari 2019 zal ik mijn advocatenpraktijk voortzetten bij Hallmans advocaten & mediators: hét kantoor voor arbeidsrecht, familierecht en ondernemingsrecht. Wij hopen met elkaar voor heel wat vuurwerk (juridisch dan) in Meppel en ver daarbuiten te zorgen en wensen u vanaf deze plek een knallend 2019 toe.