Is de Milieustraat Meppel verkocht?

Meppel - Lagros BV, de eigenaar van het terrein van de Milieustraat, is nog druk bezig met het opruimen van al het afval op het terrein. ‘We zijn aardig op weg’, zegt Roelof Talen van Lagros. ‘We hebben al tonnen afgevoerd.’

Ondertussen worden er gesprekken gevoerd over de verkoop van de Milieustraat. ‘Dat ligt nog helemaal in beginsel. We willen eerst al het brandgevaar weghalen. We voelen dat als onze verantwoording. We willen niet het risico lopen dat het in de hens gaat. We willen Meppel behoeden van een ramp.’

Talen benadrukt dat de opruimwerkzaamheden op het terrein in opdracht van Lagros gebeurt en niet in opdracht van de gemeente. ‘Wij zijn van goede wil.’ Op 6 december zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. De gemeente liet weten ‘het een goede beweging’ te vinden.

Het is echter nog onbekend wie het opruimen van het afval gaat betalen. ‘Ons standpunt is dat de gemeente veel eerder had moeten ingrijpen bij de vorige eigenaar’, zegt Roelof Talen, die verder nog niets loslaat over de kosten.

Brand

Afvalverwerker Albert Talen (geen familie van Roelof Talen) zegt dat de grond al verkocht was toen het huurcontract met hem werd opgezegd. Een uur na het opzeggen van het contract ontstond er een grote brand op het terrein. Albert Talen kreeg in september 2017 al te horen dat hij weg moest van het terrein. ‘De eigenaar kwam erachter wat voor vergunning er op het terrein zat en realiseerde zich dat hij ineens het dubbele voor het terrein kon beuren’, aldus de afvalverwerker.

Over het afval wat er nog ligt zegt hij dat het ‘eigendom is van de Milieustraat.’

Lees maandag een uitgebreid interview met Albert Talen in de Meppeler Courant.