Filmhuis start nieuw seizoen

Meppel - Stichting Filmhuis Meppel heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Er is wekelijks een film te bekijken. Maar er zijn meer veranderingen doorgevoerd. Zo worden er matinees gehouden, waarbij bezoekers zowel ‘s middags om 14.30 uur als ‘s avonds om 20.00 uur aan kunnen schuiven bij een voorstelling.

‘Er is veel vraag naar de middagvoorstellingen’, vertelt Ellen Teijgeler namens het Filmhuis. ‘Tijdens een matinee vertonen we vaak een echte publiekstrekker.’ 

Voorafgaand aan een film verstrekt een vrijwilliger achtergrondinformatie aan het publiek. ‘We vertellen altijd iets over de film, de regisseur of de intenties. Dit wordt gewaardeerd. We doen dit vooral om de bezoekers extra informatie te bieden, maar ook om ze met een andere blik naar de voorstelling te laten kijken.’ Filmliefhebbers kunnen elke dinsdag aanschuiven bij een film&food-arrangement in theaterrestaurant Lammigje. Bij een middagvoorstelling wordt er na de film een dagschotel geserveerd, bij een avondvoorstelling kunnen bezoekers hier voorafgaand aan de film van genieten.

Het Filmhuis start het nieuwe seizoen op dinsdag 8 januari met een matinee. De film ‘On Chesil Beach’ is om 14.30 en 20.00 uur te zien op het witte doek. Op 15 januari wordt de film Benzinho vertoond, op 22 januari ‘The Post’ en op 29 januari ‘Plaire, aimer et courir vete’. Op 5 febrauari is Foxtrot te bekijken. Op 12 januari het veelgeprezen drama I, Tonya (matinee). Dinsdag 19 februari kan het publiek aanschuiven bij ‘Sweet Country’ en op 26 februari draait de film ‘I’m not a witch’. De films worden vertoond in de Engelenbak van Schouwburg Ogterop.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.filmhuismeppel.com.