Kop of Munt toont het dubbelleven van een gokverslaafde

Meppel - Arjan van Essen bezocht 10 jaar geleden voor het laatst het casino. Tot die tijd had hij een dubbelleven: als gokverslaafde en als hardwerkende familieman. Op 1 februari staat van Essen op het podium in de Plataan, want dan wordt het theaterstuk Kop of Munt opgevoerd.

Kop of Munt gaat over het leven van Arjan van Essen. Het publiek ziet hoe hij als liefhebbende vader, betrokken docent en gedreven politicus lijdt aan een heftige gokverslaving. Van Essen heeft in die tijd - 25 jaar lang - dingen gedaan, waar hij zeker niet trots op is. Hij is afgekickt in een kliniek en leeft inmiddels 10 jaar verslavingsvrij. Toch is de verslaving zo’n groot onderdeel van zijn leven, dat het nooit helemaal weg zal zijn. Daarom deelt hij zijn levensverhaal met de buitenwereld.

Taboe

Het is een levensverhaal waar volgens van Essen een taboe op heerst en amper vragen over worden gesteld. Juist het deel wat eigenlijk nooit zomaar wordt gedeeld, wordt benadrukt in het theaterstuk Kop of Munt.

Toen Arjan van Essen 10 jaar geleden met zijn verslaving naar buiten kwam, is dat opgepakt door de landelijke pers. Nog steeds wordt hij daar regelmatig mee geconfronteerd. Nu, vanuit een eigen krachtige kwetsbaarheid, zoekt van Essen het podium. Hij heeft de hoop hiermee ook iets voor anderen, die met verslaving worden geconfronteerd, te betekenen.

Theater

Kop of Munt wordt op 1 februari van 20.15 uur opgevoerd in Cultureel Centrum De Plataan, aan de Vledderstraat 3 in Meppel. Het theaterstuk eindigt rond 21.30 uur.